جورابهای طبی فشاری

جورابهای طبی فشاری و موارد استفاده

جورابهای طبی فشاری ملایمmmhg) 21-18)

Light(18-21mmhg Compression Stockings)

برای جلوگیری از امراض وریدی

برای واریکوزکم شدت بدون ادم و برای واریکوز زود هنگام دردوران بارداری

امراض نظیر دیابت و روماتیسم که سبب ایجاد ضعف درورید واز دست رفتن انعطاف پذیری آن می شود

برای درمان بعد از اعمال جراحی درورید

جوراب های فشاری با شدت متوسط (mmhg 32-23 ) :

Medium (23-32mmhg) Compression Stockings)

برای واریکوز قابل مشاهده با تمایل به ادم

برای التهاب و ورم بعد از ضربه

برای بهبود زخمهای ساده

برای ترومبوفلبیت سطحی

برای درمان بعد از جراحی های ناحیه ورید و اسکلروترافی

 برای واریکوز قابل مشاهده در دوران بارداری

جوراب های فشاری با شدت بالا(mmhg 46-34):

Strong(34-46mmhg) Compression Stockings)

برای شرایط وخیم و ناکارامدی وریدی بعد از ترومبوز

برای واریکوز قابل مشاهده به همراه ادم و ورم

برای واریکوز ثانویه

برای درمان اسکلروزیس

برای بهبود زخم های جدی و عود کننده(بعد از ترمیم زخم)

جوراب های فشاری باشدت بسیار بالا(بالایmmhg49):

Extra Strong (over 49 mmhg) Compression Stockings)

برای ادم لنفاوی

برای الفانتیازیس

موارد عدم استفاده

موارد عدم استفاده Contraindications))

عدم استفاده مطلق

عارضه گرفتگی پیش رونده شریان محیطی

امراض قلبی جبران ناپذیر

فلبیت عفونی

فلگماژ یا کوارولئا دولن(Phlegmasia coerulea dolens)

عدم استفاده نسبی

 wetting dermaforsis

ناسازگاری با سبک بافت جوراب های فشاری

اختلالات موجود در حساسیت در اندام

نوروپاتی پیشرونده محیطی

درمان امراض وریدی با جوراب های فشارنده طبی

وظیفه ی وریدها برگرداندن خون از همه ی ارگان های بدن به سمت قلب است. اصلی ترین مشکل این وریدها شامل التهاب ، ایجاد لخته و نواقصی است که وریدها را به سمت احتقان و واریکوز سوق میدهد .

ساق پا دارای دو گروه ورید اصلی است:

وریدهای سطحی که در لایه ی چربی زیر پوست قرار دارند.

 وریدهای عمقی که در عضلات هستند.

وریدهای کوچکی نیز ، وریدهای سطحی و عمقی را بهم متصل کرده اند. فشار خون در تمام وریدهای بدن به طور معمول پایین است ولی در وریدهای ساق پا فشار پایین میتواند یک مشکل را مطرح کند. زمانی که یک فرد در حالت ایستاده است ، خون باید از وریدهای قسمت ساق پا به سمت بالا برود تا به قلب برسد وریدهای عمقی نقش ویژه ای را در حرکت دادن خون به سمت بالا ایفا میکند. این وریدها (وریدهای عمقی) در عضلات قدرتمندکاف(Calf) قرار دارد و با قدم زدن عضلات فشارزیادی به رگها به سمت قلب وارد می کنند.

وریدهای واریکوز، وریدهای سطحی بزرگ شده هستند .علت دقیق وجود وریدهای واریکوزی مشخص نیست اما احتمال داده میشود که علت آن ضعف در دیواره های وریدهای سطحی باشد این ضعف میتواند موروثی باشد علاوه بر آن این ضعف سبب از دست رفتن الاستیستی وانعطاف پذیری وریدها می شود.

وریدهای عمقی، دریچه های یک طرفه ای دارند(لانه کبوتری) که سبب میشوند خون به صورت یک طرفه و فقط به سمت بالا حرکت کنند. وقتی این دریچه ها دچار نقص شوند، این جریان یک طرفه دچار اختلال میشود وسبب ایجاد بازگشت خون میشود این حالت زمانی خود را به خوبی نشان میدهد که بازگشت خون بین ورید سطحی و عمقی رخ دهد که در این هنگام افزایش فشار در وریدهای سطحی سبب نارسایی بیشتر دریچه ها می شود. این نارسایی به خاطر این است که برآمدگی های دریچه ، به خاطر کشش وریدها از بین میرود.

تاثیر کلی این افزایش فشار هیدروستاتیکی سطحی وریدهای واریکوز تورتزی (tortous varicose) در صورتی که این افزایش فشار هیدروستاتیکی درمان نشود سبب ایجاد نا کارآمدی وریدی مزمن میشود که به نوبه ی خود ،ادم،تغیرات لیپودرماتو اسکلروتیک ،اگزمای واریکوزی و ایجاد زخم را سبب میشود.

فشار خارجی برای کنترل فشار در ناحیه پوست به کار می رود این فشار خارجی، سیستم وریدی سطحی را حمایت میکند به کاستن، افزایش فشار هیدرواستاتیکی کمک میکند ونیز سبب تصحیح تعادل بین وریدهای سطحی و عمقی میشود که در نتیجه به کاهش ادم و بهبود بازگشت وریدی کمک میکند.

برخلاف بانداژهای فشاری، که فشار زیادی را به وجود می آورند جوراب های فشارنده طبی یک فشار مناسب و متعادلی را اعمال میکند. فشار ایجاد شده به طور روزانه ،توسط کششی که این جوراب ها به وجود می آورند کنترل میشوند.

در نتیجه دریچه های وریدی دچار نقص شده ،به هم نزدیک میشوند وبه بازگشت خون وریدی سرعت می بخشد فعالیت فیبرینو لیکتیکی دیواره ورید افزایش می یابد و خطر ترومبوز را کاهش میدهد.

جوراب های فشارنده طبی یک نیروی خارجی ای را اعمال میکند که در ناحیه مچ پا این فشاربیشتر ودر ناحیه کاف(Calf) و ران این فشار کاهش می یابد در نتیجه سبب افزایش سرعت گردش خون در سیستم وریدی عمقی میشود.

این که چه میزان فشار باید به کار برده شود بستگی به شدت شرایط موجود دارد. افزایش فشار خون وریدی با ادم ، اگزما، پیگمانتاسیون پوست ،تصلب وزخم همراه است مشاهده میشود که مدیریت این شرایط نیازمند ایجاد فشاری با سطح بالاتر نسبت به ادم و واریکوز وریدی ملایم می باشد.

درباره ی najiteb

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − یازده =